stars
stars

 

 
 

NAJDRAHŠIE DOMY SVETA

Dnes Vám tu predstavím niektoré z najdrahších súkromných domov sveta(fotografie nájdete pod článkom od 1 – 15).

 

1. Updown Court:

Predané v októbri 2011 za 55 miliónov amerických dolárov. Táto vila v Californskom štýle sa nachádza vo Windleshame v Anglicku. K rezidencii prináleží 58akrov pozemku  a vila má 103 izieb. V roku 2006 to bola najdrahšia rezidencia na trhu.

 

2. Castillo Caribe:

Na trhu za 59,5 milióna amerických dolárov. Castillo Caribe je najväčšia súkromná vila na Kaymanských ostrovoch o rozlohe 48.000 štvorcových stôp. Komfort vily zabezpečuje napríklad aj vínna miestnosť, miestnosť domáceho kina, biliardová miestnosť s originálnym barom, posilňovňa, sauna, spa miestnosť, štvrť pre personál, bazén v jaskyni, tenisový kurt, či helipad…

 

3. Lyons Demesne:

Lyons Demesne sa znova objavila na trhu za cenu 65 miliónov amerických dolárov. Jedná sa o vilu zakladateľa leteckej spoločnosti Ryanair Tonyho Ryana. Údajne za ňu zaplatil až 120 miliónov amerických dolárov. Prvý krát bola v predaji v roku 2009 za 100 miliónov amerických dolárov a aj keď jej cena klesla, stále je to najdrahšia predaná nehnuteľnosť v Írsku.

 

4. Spelling Manor:

Panstvo v Holmby Hills v Los Angeles bola vybudovaná v roku 1988 pre Aarona Speelinga. Predaná bola dedičke Petra Ecclestone dva roky  po jej zaradení na trh s pôvodnou cenou 150 miliónov amerických dolárov.

 

5. Woolvorth Mansion:

Nachádza sa v New Yorku na 80tej a 5tej ulici, známy je pod menom Woolvorth Mansion a momentálne ju ponúka Christies(predajca) za 90 miliónov amerických dolárov. Dom bol postavený v roku 1890 magnátom Frankom Woolvorthom. Dom pre majiteľov navrhol preslávený architekt Charles Pierpont Henry Gilbert a celý sa nesie vo francúzsko-gotickom duchu.

 

6. Maison de l Amitie:

Dom má 18 izieb a 22 kúpeľní. Potom čo prišiel na trh s počiatočnou cenou 125 miliónov amerických dolárov, sa nakoniec predal za 95 miliónov. Jedná sa o najdrahší dom vysúdený v rozvodovom konaní. Jednalo sa o manželstvo Donalda Trumpa.

 

7. Silicon Valley mansion:

Táto vila za 100 miliónov amerických dolárov v štýle francúzskych zámkov sa nachádza v kopcoch Los Altos  v Californii a momentálne ju obýva Yuri Milner, ktorý je zakladatelom firmy Digital Sky Technologies. Vila má panoramatický výhlad na zátoku San Francisko Bay a prináleží k nej 11 akrov pozemku.

 

8. Fleur de Lys:

So 41.000 štvorcovými stopami a 15 timi spálňami bola Fleur de Lys na trhu v roku 2008 za 125 miliónov amerických dolárov. Dom nechal postaviť texaský miliardár David Saperstine a nechal sa pritom inšpirovať palácom Vaux le Vicomte neďaleko Paríža.

 

9. The Pinnacle:

Dom Billa Blixsetha za 155 miliónov amerických dolárov je v podstate v tesnom susedstve lyžiarskeho strediska, ktorého je majiteľom. Z The Pinnacle v Montane(lyžiarske stredisko) má zriadenú súkromnú lanovku až priamo k tomuto ohromnému sídlu.

 

10. Franchuk Vila:

Táto Viktoriánska vila je často ponúkaná na trhu ako najdrahšia v Londýne s cenovkou presahujúcou 161 miliónov amerických dolárov. Tento samostatne stojaci 5hviezdičkový dom má 10 spální, bazén v podzemí a vlastné domáce kino.

 

11. The Hearst Mansion:

Ak môžeme hovoriť o domoch ako niečom čo má vlastnú pop kultúru, tak The Hearst Mansion alebo taktež známa aj ako Hearst hrad je v tomto zmysle jednoznačne na vrchole rebríčku v cene 165 miliónov amerických dolárov. Nachádza sa v nej vlastné domáce kino, tri bazény, či naozajstá diskotéka.

 

12. Fairfield Point:

V cene 198 miliónov amerických dolárov a poplatkami cez 400.000 tisíc je Fairfield Point najväčšie obývané sidlo v Spojených Štatoch Amerických. Nachádza sa tu napríklad 29 spálni, 39 kúpeľní, tenisové ihrisko a prináleží mu 63 akrov pozemku.

 

13. Villa Leopolda:

Vybudovaná v roku 1902 Belgickým králom Leopoldom II na Francúzskej Riviére. Vilu kúpil ruský miliardár Mikhail Prokhorov za neuveriteľných 736 miliónov amerických dolárov. V roku 1955 bola napríklad použitá vo filme Alfreda Hitchcocka To Catch a Thief.

 

14. Antilla:

Domov ta rovnú miliardu amerických dolárov!!! Antilla je vôbec prvým domom na svete za túto neuveriteľnú sumu. Postavená bola na streche 6 poschodovej garáže a má 27 poschodí. Nachádza sa tu napríklad 9 výťahov alebo 4 otvorené poschodové záhrady. Patrí miliardárovi menom Mukesh Ambani. Nachádza sa v mumbai v Indii.

 

15. Hala Ranch:

Hala Ranch sa nachádza severne od Aspenu v Colorade. S cenou 135 miliónov amerických dolárov sa jedná sa o jednu z najdrahších nehnutelností aká bola kedy predávaná v USA. Predaná bola v roku 2006 Saudsko Arabskeému princovi Bandar Bin Sultan. Jedná sa o dom o rozlohe 56.000 štvorcových stôp postavený v roku 1991. Má vlastnú čerpaciu stanicu a umývačku áut. Momentálnym majiteľom vily je John Paulson, ktorý ju kúpil v roku 2012 za 49 miliónov.